14w xsuka telan ubat,lps mkn ubat rsa nk muntah. Xsmpai 30minit dh muntahkan smua ubat.

Lpstu, xnak makan apa2. Kenapa jdi mcm nie? #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

5 Balas

Pembawaan budak atau pun alahan kut sis. Cuba sis ambil ubat tu dengan air oren yg sunkist tu. JM saya ada suggest kan mcm tu. Tapi bergantung jenis ubat apa yg sis ambil, lebih baik consult dulu la dgn doktor atau JM sis sebelum tu. Kalau untuk yg x nak makan tu, sis cuba makan sikit2 tapi kerap. Saya pun mcm tu jugak. X makan muntah, tp bila makan pun muntah. Untuk tahan muntah tu saya ada ambil ubat, metocloramide tak silap nama dia, saya dapat dari KK tp mual tu tetap ada la cuma ubat ni mengantuk. Boleh makan 3 kali sehari. Tapi dekat saya effect lagi cepat nak tahan muntah tu saya ambil veloxin(beli dekat farmasi luar). Cuma veloxin bole makan sehari sekali je lepastu x mengantukkan.

4w ago

mcm nie lh keadaan sya skrg kak.. ada mkn muntah tpi mkn time perlu je .. nty sya DC balik

sama laa dgn sayaa 16w saya mkn zincofer , time telan okk lepas tuu dlam 20minit 30minit laa mula laa rasa meloyaa nk muntah rasa bau besi mcm² laa ishhh tp setakat laa alhamdulillah saya tak pernah muntah lg sayaa tahan smpai buleh kdg2 sapu minyak kt hidung nk hilangkan rasa loya muntah tuu . saya mkn waktu pg

saya PON SME telan je ubat auto muntah , tapi kalau X mnum ubat ok je xde alahan , DH MCM ii ubat try smua xmahu , risau X mnum ubat tu baby x berkembang .

maybe alahan

4w ago

ye kot .. Sbb sya alahan teruk