bacaan gula

Minum air gula masa kandungan 15w6d (30/11/19) di klinik luar. Bacaan sebelum 5.1. selepas minum air gula bacaan naik 11.3. Risaunya. Dah 3kali beranak, 1st time merasa bacaan tinggi. Walaupon pregnancy kali ni tersangat kurang makan @ minum manis macam kek, chocolate semua tu ?? Ada petua untuk kurangkan bacaan? Esok follow up kk untuk bacaan 11.3. nervous!

1 Balas

sy lps minum air gula terus naik 11+ jugak. sebelum minum pun dah tggi 6. doktor suruh cucuk insulin hari2. sy x nk.mintak diet control saja. mkn kena portion sikit. kurangkn manis. sy amalkn air barli, epal hijau dan bendi. bacaan gula pun dlm 5 ke bawah. nasib baik lps bersalin xde kncing manis dah .

4y ago

*so far perlu diet control