Bacaan Gula Tinggi Slps Minum Air Gula

Assalamulaikum, mcm mana gula saya tinggi, saya sangkut gdm. Bacaan tinggi... Ada petua tak nak turunkan bacaan gula

7 Balas

Cari limau kasturi, rebus dalam periuk dengan 3 cawan air. Biar rebus smpai tinggal 1 cawan. Kemudian blend. Buah tu rebus sebiji sekali dgn kulit. Hari before nak g ambil bacaan gula, minum 2 sudu. Bacaan gula akan turun mendadak. Kalau tinggi sangat, ambil sehari 2 sudu dalam 2,3 hari

1y ago

Minum waktu bila,sy kena buat bsp sepatutnya isnin ni 6/3 tp sbbkan sy bercuti dn pulang hr rabu 8/3 dia mnta sy dtg hari khmis pg…dan mnta puasa rabu mlm

Bila dah sangkut GDM, kena kawal makan waktu pregnant. Kawal carbo (sebab carbo transform into energy/sugar), kalau mkn nasi boleh guna suku suku separuh. Recommended to see dietition utk belajar kira mknn.

minum ESP sy sebelum minum air gula bacaan 4.8, lepas mnum air gula tggu result 2jam bcaan naik 5.4 sja. sy amal ESP sja

berapa range bacaan gula yg dikatakan gdm ye? sy pon risau jugak ni...huhuhu..

3y ago

sy ari nie bacaan gdm 8...esok nak kena ulang klinik 4kli dlm shari..mlm nie kena puasa...macamana nk mcgah bacaan tggi tuk esok

Kalau saya sehari sebelum nk g minum air gula.. Sy akan minum air barli kosong..

Sy gdm jgk.. Bacaan 11 lps mnm air gula. Sekarang on diet.

3y ago

mcmna awk on diet ya...blh share x...lepas minum air gula kmarin bacaan gdm sy 8

Mnum tu masa bila? Siang ke ptg ke mlm ke?