AIR GULA PREGNANT

Before minum air gula bacaan 4.7 Selepas minum air gula bacaan 7.9 Esok baru jumpa doc.. saya buat dekat klinik swasta.. Ini untuk 1st trimester.. takutnyaaa😣😣

4 Balas

sangkut gdm tu sis. bacaan sebelum air gula ok dah bawah 6 kira normal. tp bacaan selepas air gula tu kena bawah 7.7, awak 7.9 jd sangkut. mcm saya sebelum air gula 4.08, selepas 7.56, tak sangkut gdm

3w ago

2 hari sebelum minum air gula tu saya mmg takde makan manis2 sis, pastu makan sikit2 je, air kosong 2L sehari minum, inshaAllah tu je sis, mlm sebelum minum air gula tu stop makan pukul 10 mlm. saya last makan dlm pukul 8 mlm gitu pastu minum kosong je sebelum tido

sama ngan saya sis cuma selepas air gula saya 7.5 misi cakap sikit lagi nak dekat 8 nanti 28 weeks repeat lagi ..saya cadangkan minum air barli sis..elok juga kalau ada masalah kencing Kotor .

2w ago

memang kena minum 2nd tapi macam saya Komen lepas 28 weeks .tak tahu setengah kk macam mana..tapi kawan memang cakap kena minum 2 Kali

Mcm mana nak tahu bacaan ni? Nak tgok kat mana?

2w ago

saya minum air gula dekat swasta & cek darah semua, result dalam 2 hari macam tu. then kena dtg jumpa doc. Result tu bawa ke klinik Kk untuk misi tengok..

mcm sangkut. tp ikut je advise dktr.

3w ago

ya. tp jgn starve urself. makan ikut portion.