Minum air gula

Haii slmat mlam .. hari ni sya ada minum air gula, saya ada alat bacaan gula dlam drah .. sblum dtng klinik bacaan gula drah saya 4.7 slpas mnum air gula , sya cek blik bacaan jdi 5.5 .. ptg tdi nurse ada call sya bacaan gula drah d klinik sngkut jadi ada kencing manis ... Berapa bacaan normal gula dlam drah slpas mnum air gula ??? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

bacaan gula sya hari tue , fasting - 4.2 dua jam slps minum air gula - 6.8 tp doc kata ok , xsangkut.. so sya x ulang dh minum air gula . kena sekali jer . mgkn bacaan alat sis dan bacaan lab kk x sama sis..

Saya cek kat rumah pun cantik je. Tapi sangkut gdm bacaan selepas 2 jam minum air gula. Mungkin gula dalam kandungan air gula sangat tinggi.