UPT positif tapi scan belum nampak

Hello.. minggu lepas sy cek upt sy.. dah 11 hari lewat period.. dan akhirnye sy dapat dua line.. ni pertama kali sy dapat bacaan ni lepas 4 tahun kawin.. sy terus pegi klinik untuk cek.. tapi doctor cakap xnampak apa2 lagi.. adakah ini normal? Atau ada pape yang bahaya ke? Sebab setakat ni sy tak ade simptom loya atau muntah2.. cume breast sy rase sakit.. dan kadang2 perut ade rase cramp.. tapi tak kerap... adakah ini normal?

10 Balas

Normal sis.. Saya dua mggu lps macam tu juga, dua kali scan klinik yg berbeza masi taknampak apa. Semalam saya repeat scan lagi baru nampak sudah bby dengan heartbeat skali.. Doa baik2 sis.. Ada tu baby, kali dia main sorok2 tu 😊

Alhamdulillah tahniah awk💖ya normal tu masih baru lg2 kalau scan perot...klau nk confirm lg boleh buat vagina scan mmg jelas nampak kantungnya tp bukan semua klinik ada seawal 4weeks dh boleh nmpk mcm sy dulu😊

Sbr sis... Mmg dah ada tu, mungkin terlalu awal... Kalau dah 8 or 9minggu baru nmpk bentuk... So jgn stress ya... Dan bersabar...😊😊

Normal la tu,rlex2 je sis sy kelmarin 3 bln lebih baru g scan,xya kalut sgt nak scan

Normal je sis. Baby kecik sgt lagi. Boleh try repeat scan masa dah 8-9 week ke atas

Baru lagi sbb tu bila scan tak nampak. Tggu bila dah 8w ke atas baru scan ye.

Alhamdulillah..doakan sy juga ye sis 🥰

Bagusnya..congratulation sis!

Normal sis..