Btul ke lepas minum air gula, sementara tunggu 2jam xboleh minum air, nanti bacaan gula tinggi.

27 Balas

masa sy mengandung anak pertama, misi bg je sy minum air kosong selepas minum air gula tu..untuk bilas mulut tapi kali nie mengandung anak ke2, misi xbg plak..sy lepas je minum air gula tu, terus masuk kete & minum jgk air kosong pastu berehat dalam kereta selama 2jam..result mgtt yang anak pertama atas pagar je tapi result mgtt anak ke2 nie alhamdulilah cantik..yang penting kita kena jaga pemakanan kita sepanjang mengandung, kurangkan air manis nanti insya Allah okey la result mgtt kita tu nanti

Saya punya la tahan hari tu, sbb tak tnya nurse boleh ke tak, and nurse pun x bagi tau, hahaha, laju je kluar klinik, adik pick up kat klinik pun jalan terhuyung hayang sbb rasa pening,Sampai rumah rasa tekak msam je mgkin bercampur dgn angin puasa tuu, hehe, tahan nk muntah je, last2 terlenaa, smpai ke sudah x minum air kosong🤣. Bangun2 trus ke klinik amik drh blik lps 2 jam tuu, Alhamdullilah tak sngkut.

sy pon pelik nape nurse kk tmpt lain2 rules. nurse kk sy dua2 bby boleh. mmg lepas minum air gula dia pesan nak minum air masak boleh air manis teh ais ke milo tak boleh. so, sy minum je la air masak seteguk dua teguk gitu. buat bilas lidah bagi hilang mual.

Pengalaman sendiri, klinik kesihatan di tempat sy selepas minum air gula, dalam tempoh 2 jam tak boleh makan & minum. Jadinya, selesai minum air gula, sy basahkan tekak dengan air liur je..mujur rasa manis tak kuat sangat tapi 2x jugak la sendawa bau oren 😂

boleh minum tp cukup sekadar hilangkan rasa manis sj supaya tak termuntah. Kalau muntah kena ulang lg proses. Jangan pla sengaja bg tau nurse awak minum, mana lah tau tak boleh kawtim tak pasal2 kena marah.😂

Nurse tmpt saya pun bagi minum air kosong kalau loya sangat.. Alhamdulillah masa tu dapat tahan loya sampai selesai ambik bacaan gula.. Tapi waktu nak balik tu masuk kereta terus muntah dalam kereta 🤣

sy hari tu minum air gula mmng tunggu 2 jam dkt clinik... nurse x bagi minum air. .... lepas 2 jam baru boleh minum... ada tempat nurse bagi minum air kosong..ada tempat x bagi...

blh je mnm air masak.. stgh cwan gitu. pndai2 la awak nk hdp 🤣 ikut kata nurse ni kdg smua xblh . tp dr pglmn sye mnm je skit bt hlgkn rse manis kt tekak tu.. gudluck!

Ish...sapa la kata....ok je minum.... nurse kami siap suruh bawak ayaq minum spare...habuan kot2 buat bilas mulut sbb manis sangat....

saya dlu Lepas mnum air gula nurse tmpt saya pesan kalau Rasa loya blh mnum air masak sikit. lain tmpt lain rules dia kot heheh