Btul ke lepas minum air gula, sementara tunggu 2jam xboleh minum air, nanti bacaan gula tinggi.

27 Balas

masa sy mengandung anak pertama, misi bg je sy minum air kosong selepas minum air gula tu..untuk bilas mulut tapi kali nie mengandung anak ke2, misi xbg plak..sy lepas je minum air gula tu, terus masuk kete & minum jgk air kosong pastu berehat dalam kereta selama 2jam..result mgtt yang anak pertama atas pagar je tapi result mgtt anak ke2 nie alhamdulilah cantik..yang penting kita kena jaga pemakanan kita sepanjang mengandung, kurangkan air manis nanti insya Allah okey la result mgtt kita tu nanti