Btul ke lepas minum air gula, sementara tunggu 2jam xboleh minum air, nanti bacaan gula tinggi.

27 Balas

takda masalah minum air masak kot. masa sy dulu nurse yang sediakan air minuman botol kecik tu untuk minum lepas minum air gula.

ada betul jugak tu, kdang air botol tu nmpk putih tp lain2 rasa 😂😂 kumur2 cukup la. lbih baik elak drp dapat fake result.

kenapa nurse dkt KK saya tak boleh minum air masak lps mnum air gule...loye tau x😂...sabar jelah

sy minum air putih je stguk 2 utk hilangkan rasa lekit2 air gula d leher.. smua pregnt ok

sy lepas minum air gula terus laju2 mnum air bnyk2😅. nurse ckp boleh asal air kosong.

1y ago

nurse kata lepas je abis minum air gula,boleh je minum air manis bg buang rasa manis n mual dlm mulut.saya minum byk.hahaha lpstu tahan la 2jam.letak minyak angin kt idung

Sy wktu tu x boleh mnum. Dh bergula bibir. Than dgn window shopping atau tidur.

memg tk blh. tp ad je yg still minum air mse blik rumah🤣

Boleh je, tkde masalah pun. Asalkan minum air kosong

Ada yg boleh ada yg xblh,. Mgkin ikut mood nurse kot.

saya x minum. saya cuma kumur mulut guna air paip.