🛒 Anda Beli Yang Mana Satu, Mommies?

🤩🥳 Mestilah excited bila disahkan hamil, betul tak? Sampaikan buat persiapan awal hehehe.... Barang pertama yang mommies beli yang mana satu?

🛒 Anda Beli Yang Mana Satu, Mommies?
22 Balas

ms pregnant dlu dh msuk usia kandungan 7 bulan keatas bila doc kata dh boleh prepare brg bby kemungkinan sy akn bersalin awal xsmpai 9 bulan..sy beli ... D. pam susu E.stokin/sarung tgn baby+baju baby F .bag baby G. botol susu baby..( yg ni beli beria tau..sekali tgk2 bby ms lahir xguna botol susu minum guna tiub sbb dia lahir pramatang 34minggu...pastu dh ok xminum guna tiub baby direct breastfeed..pnh try bg botol susu bg susu dh pam letak dlm botol dia taknak .jd xdela guna botol susu smpaila skrng..dia buat main mcm mainan jela tuk ank2 patungnya😉✌🏻)

Tiada satu pun dlm gambar. Saya beli utk keperluan sy hamil dulu: maternity panties. 😁 kemudian beli lumbar support pillow supaya tak sakit pinggang dlm kereta. 😁 losyen utk regangan kulit, lipbalm sbb bibir sy selalu kering time hamil. Barang baby nnt dulu ok. kami plan beli bila dah masuk kandungan 6 bln.

saya beli brg utk guna dlm pantang nty (nursing pad, maternity pad, maternity panties, etc) dari brand Shapee. skg nk beli newborn set pulak lengkap smua ada (blanket, swadle, tuala, baju, sarung tgn & kaki, etc) hrga 1 set ni rm299 shje. siap dpt freegift lg. mmg rse jimat dan berbaloi sgt drdp beli loose item 😄

2y ago

Brand Shapee tu beli dekat website Shapee. Barang baby pulak saya beli dekat Instagram Potato Baby House ☺️

baru beli bag je.. 🤣 pam da ade yg lame punye, pam tu da dekat 10 tahun masih elok lg, sy beli 2nd je brand Medela.. yg lain² tahun depan jela baru beli, due bulan 6 nt.. lame lg.. 😂

B. Bedung kot. F. Bag baby.. Sebab tahu yg akan struggle sendiri2 kat hospital.. Pkp masa tu

saya semua belum beli lagi....dah nak masuk 7 bulan...tak tahu mana yang nak dibeli dulu...

baby baru 16 weeks sdh beli mittens di shoppee 😆😆😆😆🤣

saya pakai balik yg lame hanye bli Pampers jee

byk beli d shopee,,bag yg Duluan sampai🤗

takde dlam senarai ,saya beli baju baby