Apa persiapan barang ibu dan baby pertama yang nak beli, dan bila patut beli?

Hi, saya firstmom. Baru nak masuk 6 months Nak beli barang tapi tak tau nak beli apa dulu.. hehe. Ada tak mommies yang ada checklist barang yg perlu.. Kalau boleh nak yang perlu shj dulu, yg tambahan kemudian tak apa kan.

1 Balas

da bole da start beli sikit sikit.. bulan ni sikit bln dpn sikit.. 1. baju baby (xperlu bnyk sbb baby cpat besar.. beli 3/4 helai je size nb klo nk lagi jimat beli je size besar terus size 3-12 month ke) 2. barut 3. bedung 4. pampers nb (beli satu pek je xyh bnyk, sbb nnti da 5kg keatas baby da tukar size pampers) 5. towel 6. alatan mndi baby 7. minyak telon 8. mitten and booties (3/4 pasang ckup da, sbb xlama pun pakai) 9. stoking mak 10. kain batik ni yg mmg wajib ada.. n perlu bawak ke hospital bila rasa nk terberanak..yg lenlain tu pilihan

1y ago

ok noted l, terima kasih sis 😊