Mengenai mertua

Mertua jenis utamakan cucu dan menantu pertama. Cucu dri menantu pertama kalau nangis laju je cari tanya knp nangis. Tpi bila cucu dri kita ni nangis melalak kemain kuat bilik sebelah2 je. Tak dtg tgk tnya apa pon. Kadang terasa sgt. Pilih kasih antara cucu ke?Salah ke terasa dgn tindakan mertua tu? Atau saya yg terlalu sensitive sbb tgh hamil.

2 Balas

Puan nak perhatian tu. Boleh kawal perasaan sensitif tu. Insya Allah puan boleh hadapi dengan tenang.

1y ago

Hehe setuju juga ni. Sebab saya pun kadang macam ni juga. Tak dinafikan saya memang seorang sensitive, benda kecil pun kadang2 boleh terasa.. Betul, boleh dikawal. 👍🏻

Anak sis tu umur berapa? dan skarang nie sis preggy berapa minggu? sis pregnant jarak dekat ke?