Normal ke 1st time ibu paranoid org angkat anak kita sesuka hati. Stress la ddok rumah mertua ni.

pantang dgn mak sendiri ok je , even mak sendiri xde buat cucu die mcm tu. dah sebulan sajebalik rumah mertua sbb nk bg mertua tgok cucu sulung tp jd stress sbb suka hati amgkat ank kita msuk bilik die sdgkn anak kita tgh tido. Anak bru lepas susu subuh2 bru nk terlelap die pergi kejot anak kita. #firstmom

9 Balas

kalau saya pun tak berapa berkenan tapi kalau mommy rasa penat ambik kesempatan tu untuk tidur ok? jangan risau sangat, kalau dia buat apa apa tanpa kebenaran kita baru kita kena risau. kalau dia tolong jagakan ok je. tapi kalau dah kejut lepastu dia ajak main then meragam je dia bagi kat kita haa tu memang nak naik angin la kita mak mak ni. kacau cucu tidur pandai, dah meragam cari mak dia

Sama sangat sis saya pun anxious kalau anak saya kena kerumun/kena pegang sesuka hati tak kira la siapa pun. Malam mesti tak boleh tidur duk check suhu anak

part yg anak tgh tidur dia amik tu sy tk setuju. Sbb sy faham situasi sis. Klau anak terjaga, baby boleh meragam utk tdr semula. End up kita yg penat

pegi bilik dia dan cek selalu ye..sebab baby sepatutnya xleh tido dgn org dewasa lagi..bnyak kes baby kena hempap sekaraang ni

sama susah sgt … semua kita nak buat jadi susah ni takleh tu takleh … mak kita okay ja huhu padahal anak kita hmm

mil sy pn mcm tu. bgn2 tgk ank dh hilang. dia bwk tdo dgn dia kt bilik. slagi xmelalak xde mslh kot. bg sy la.

i feel u sis. kita struggle bg anak tdoq pagi2 buta pstu org kacau. allahu mcm nak triak 😭

Mungkin mil nk bagi sis berehat.

Bertegas je. Ambil balik. 😬