Lewat Period

Mengikut apps Premom period sudah lewat 7 hari.. Mengikut apps My Calendar period sudah lewat 4 hari.. Sebelum ni memang aktif ber'OPK'.. Tapi sebab tak nak terlalu berharap, bulan lepas saya stop buat OPK & sekarang ni jadi macam ni.. Period lambat dari kebiasaan.. Dah test UPT tapi hasilnya negatif.. Saya cuba kira usia kehamilan.. Kalau betul hamil usia kandungan sudah 5w4d.. Misteri menyelubungi diri... Ttc sudah 8 bulan.. 😔

Lewat Period
4 Balas

Amalkan minum susu kambing + kurma. Kalau merancang kehamilan, makan asid folik terus, if ada rezeki lekat insyaAllah anak tu dah dpt siap² vitamin. Kadang sy pun mcm tu, period jadi lewat dekat seminggu lebih, tp tak penah tak dtg langsung. Every month mmg akan dtg period. Cuma makin lama makin lewat la. Mcm sy guna app "flo" utk check hari kesuburan sy. Kadang kita tak sure bila hari subur kita, yang di bulatkan tu adalah hari subur, tp untuk selamat, bersamalah dgn suami 3 hari berturut pada hari ke 12-14. ( Rujuk no yang kecil). Sebab pada ketika itu mungkin ada high chance utk preggy. ( Ni contoh period track sy huhu) tapi sis ikutlah period track sis. Jgn lupa utk tick pada hari pertama bila kita period. Sbb itu yang menentukan usia kandungan nanti ( If lekat). Niat sy cuma nak share, sbb alhamdulillah sy berjaya. And anak sy dh setahun pun, hasil dri apa yg sy buat ni. Tapi apa² pun banyakkan berdoa minta Allah berikan zuriat pada waktu yang tepat. 😊 Good luck!

4y ago

In Shaa Allah... Terima kasih Sis.. 😊

Dah cek lg ke sis??? Msih -ve?? Btw sy pon dh lewat period 5h. Cek -ve jgk. Dan mghrp ad keajaiban utk jd +ve. Amin.

4y ago

Dah sis.. Sy prgi cek kt klinik pd hari ke 8 lewat period, negatif... Mnta doktor scan pn x de apa2.. Hari ni dh hari ke 9 lewat, masih belum period.. Upt pn malas dh nk cek.. Tggu delay lama sikit lg baru cek lg tgok mcmna.. Mudah-mudahan ada keajaiban utk kita timang cahaya mata.. Aamiin..

Hormon kot sis. Atau tggu lg berapa hari then try lg upt. Selagi belum period selagi tu ada harapan.

4y ago

X pasti la sis.. Mudah-mudahan ada la rezeki utk kami.. In Shaa Allah..

Moga ada rezeki sis..bykkan berdoa yaa..saya pun ttc 9bulan

4y ago

In Shaa Allah sis.. Aamiin...