Opk +ve upt -ve

Bole bagi tau saya tak normal ke wktu ni opk +ve sebab check upt -ve tpi bulan ni xboleh anggar bile period sebab bulan ni opk lama subur, kalau ikut apps meet dah 2hari lewat period tpi kalau ikut apps premom 16.3 bru period, ada sesiapa penah ada pengalaman mcm ni?

Opk +ve upt -ve
4 Balas

kalau sis log hari2 kat apps premom tu, ikut yg tu. OPK lama subur tu brp hari? kadang memang boleh mcm tu bila hormon kita berubah sikit. kalau OPK +ve lama, hari 1st dapat -ve lepas tu baru kira hari ovulasi, hari seterusnya baru kira 1dpo.

upt jenama apa awak pakai? boleh tengok tak? biasa orang cakap kalau kes mcm ni, pregnant,

2mo ago

Tpi sye x tau period sye tarikh ni ke atau 16hb tu awak, sbb aritu opk sye positif lama jgk lepas dia pudar smlm bru naik pekat mcm tu, aminn2 doa kan saya ye, ttc 2 tahun

sis tak pergi cek klinik ke?

2mo ago

Tak awak, sbb bru first time mcm ni

Nt updte ye awk