urus uri

Memandangkn kita skrg di norma baru n suami takleh teman,bila uri akn di bg pd kita?sbb hsptal tmpt saya,suami boleh hntar smpai pendaftaran je then di suruh balik..

17 Balas

Suami xboleh masuk labour room dan xboleh teman di ward walaupun waktu melawat... Uri akan di pas kepada suami oleh nurse... Lepas bersalin anak akan dibawa kepada suami utk diazankan kejap dan suami akan jumpa ada semula bila nk keluar ward... Naik di ward nanti mmg tiada sesiapa ahli keluarga termasuk suami dtg utk tgk kita di ward..dimusim covid tiada waktu melawat dibenarkan Masuk..xboleh masuk.. kita akan jumpa suami semula time suami kne naik ward utk sign surat dan bawa kita pulang ke rumah... Bertabah bersalin di musim covid19.. Tapi pastikan suami sentiasa tunggu walaupun xboleh masuk sbb apa2 mereka akan cari suami kita utk uri,azan anak dan sebagainya... Info dripada 3org member saya yg bersalin dah pada musim covid tahun ini... saya punya due pula tahun depan...mudah2an semua dipermudahkan... brg2 nk naik ward better kita pegang siap2...kalau suami nk hntar makanan ka apa ka time kita ada dlm ward nnti..semua urusan antara kita dan suami adalah gaurd yang akan tlg pass kepada kita... okey ya semua..semoga bertabah, think positif,prepare fizikal mental dan ayuh kita perangi covid19