Skdar ingin tahu

Mcmna ya nk tmbah berat bby prmatang .. bby sy lahir 31 minggu .. dgn berat cuma 1.35kg .. skrg dh 16 hri warded .. dok ckp berat bby lmbat naik .. hmmm ...

1 Balas

mcm sy dlu..kerap susukan ank pd waktu mlm ..spnjng sy warded dgn ank dkt nicu..sy akan set time setiap sejam susukan ank sy...mnyusukan ank pd waktu mlm amat bgus sbb susu kita hasilkan tu ada kandungan lemak dan blh naikkan berat bdn bby...dlm ms yg sm doc pakar ada suruh beli multivitamin tuk baby..dr appeton..mcm puan doc ada tak advice bg anak appeton ms dkt nicu?

2y ago

mcm sy dlu dgn bdn xbpe nk ok..sy gigihkan juga ulang ank dr pg smpai mlm duduk dkt ni cu pukul 11mlm br balik..smpai mak sy bising kata xblh berembun..tp sbb kita czer nk kena g cucuk cair drh lg..smntra tggu tu dudukla dkt nicu borak dgn ank..bila kita ckp dia respon gerak tgn atau kaki dia..rs happynya...bila cerita dkt husben..nangis husben dgr..smpai dia kata bby kita ok nnti tu...kita jgn putus asa ye...tu yg jd lg bersmngt tu... tuhan je tahu ms tu mcmne..dgn dlm ms yg sm bljr dr org keliling yg jd bby prem nya cmne uruskan ank..tu lg smngt nk tw mcm2