Hi ibu2... Waktu bby kna warded sbb prem 31w.. dgn berat1.35kg shja ... Berat xnaik..

Sy dh xtahu nk buat apa .. mcm2 sy dh buat , susu sy sndri kurang .. nk kna hntr hari2 , ni dh berapa hri lg bby dekat sebulan msih dlm incubator , berat xnaik sngt .. boleh ke hntr susu bby minum susu formula ?? Bby masih minum pkai host dkt mulut , Sy dh xtahu nk buat mcmna , #bantusharing

3 Balas

Biasanye mcm adik sye dlu baby dia prem jg nk 3 bulan ank dia tahan duduk dlm incubator tu dgn wayar byk2 dkt bdn dia...adik sye mmg bgi susu bdan adik sye bgthu hospital mmg tk bg kita bg ank formula nurse akn suruh kita bgi susu bdan je...time tu sye sgt yg adik sye tu struggle sgt dgn dia meroyan teruk dgn susu drop pastu dgn ank lgi kne tahan kt hospital nk tgk ank tk blh lg...tiap kli dtg hospital adik sye mesti akn bg susu badan je kt ank dia...ni pengalaman adik sye sndiri la...

2y ago

tp sy blum dpt pegang ank sy sndri .. dri lahir lg sis... buntu sngt2 ...klau bngun pgi2... mula la sy xsedap hati.. dgn risau gelisah ...tp sy ttp kuat demi ank

bby sy prem , sy dsuruh olh doc untuk rooming sbb kna buat kangaroo mother care utk pceptkn naik berat bdan ,sekiranya awk dberi peluang utk bg bby minum pkai springe, awk cmpur la susu fm stgh scoop .. cpt je berat naik... tp kna curi² la .. lg bgs klu kurg susu , nnt nurse bg susu formula lgi cpt naik berat badan

2y ago

selalu nya klu dah sampai cukup week dlm 35 minggu baby akan keluar dari incubator, leps tu dh cukup 1.8kg dah boleh balik sekiranya baby dh boleh pandai hisap dan menelan susu tanpa bantuan

konsisten tak pum setiap 2-3jam?pernah buat power pumping?