8 bulan

Bby sye scan berat utk 8bln baru 1.35kg, bby sis scan time 8bln brpa kg ye?

47 Balas

ikut size maknya jugak, ikut kalau ada penyakit jugak. mk besor baby besor, mak kencing manis, baby besor. asal range dia ddk dalam julat normal. sbb tu scan dia ada range. bkn satu value je

kalau awak dah 8 bulan skrg .. bermkna bila baby lahir kecik saja 2kg .. atau 2kg lbih.. sbb 1.35 tu kecik lgi .. ..tpi itu normal sis ..senang nak besalin😊

Scan 36 ,2.8kg..skrg kena admit ada tanda nak bsalin..baby tak sabar nak jumpa mama papa gan semua orangg agaknyaaa

8 bulan kena anggar kurg atau lebih 300 gram dgn berat anggaran 1.5kg seingat sy lah

8 buln tu sis bpe mnggu.?? Sy last scan 34 mnggu dh 2273gram bersamaan 2 kg lebih..

4y ago

Insyaa allah.. mudah2an di permudh kn now dh 35 mnggu 4 hri.. tnggu ms jgk nie..

saya ade gdm... haritu scan 32weeks pon baby baru 1490g++ beratnyaaa

4y ago

😊😊

Sy 34 week 2.2kg..doktor ckp normal berat baby same dgn week..

Saya 31 minggu 5 hari...berat baby 1.58 doktor cakap normal.

Sama sis. Saya masuk 8bulan ni minggu lepas scan baru 1.8kg

8 bulan, 1.3kg kenapa dengan berat 1.35kg tu?