BERAT BABY KURANG

Hai ibu2..ad x tips mcm mne nk naik kn berat bby.?? Pjg n ukulilit kepala bby jgk kurang..dh bantut skrang..Bby sy dh 6bulan lebih..bby fully b/f..minum okay kerap..mgkin pjg n ukulilit kepala dy kurang sbb berat dy kurang..ad x tips nk tmbah berat bby.?? 4m = 6.03kg 5m = 6.29kg 6m = 6.44kg #firstbaby

2 Balas

tak ada pengalaman dengan bf. baby I minum formula I akan setiap hari makesure Dia minum 25-30 oz. and Dia berak setiap pagi , Dan kencing semua Okey. berat badan 5 month 8kg. masa born 4.1kg. setiap baby tak sama kan, sekarang dah 6 month sis Cuba bagi solid food tgk ada naik berat badan baby tak..

12mo ago

baby Saya lepas dah start mkn kurang minum susu. tapi 3 kali mkn solid, morning nestum, tengah hari bubur , petang bubur. bila I buat bubur I akan campu dengan unsalted butter atau olive oil. sesuai dgn anak I. Biasa kalau sis bagi avacado+milk+unsalted butter capat naik berat badan Dia. baby pun Kenyang. lagi avacado baik for babies..

sy full bf , lpstu makan sy bg mkn 4 kali shri. bg makan bubur je🤣🤣🤣alhamdulillah brt naik

12mo ago

Yke awkk..bby sy mkn sikit je..mil suruh bgi mkn 4kali sehari..skrang 3kali shari..nnti sy nk buat 4kali sehari jgk lhaa..hehe tq awkk