sembelit

Mcmn nak atasi sembelit.. Dh mkn sayur dh minum air masak byk2 still xok... Membuang pon kua sikit2 ja... Pert pon rasa xselesa.... Helpme momtobe23week

9 Balas

Masa 2nd trimester dulu sy pun sembelit agak teruk juga. Susah sgt nak membuang. Selain makan buah, sy mkn yogurt tiap2 hari. Stok yogurt mmg sentiasa ada kat fridge. Alhamdulillah lawas. Dah masuk 3rd trimester dah takde problem sembelit dah.

minum minyak zaitun 2 sudu setiap pagi masa perut kosong, ambil probiotik, cukupkan 1 liter air utk setiap 25kg berat badan.

sy sblm pregnant sush mmbuang..sjk pregnant mkn buah oren tiap hri. tial hri jg mmbuang.cuba try

Mkn buah betik, elok utk pencernaan ada khasiat jgk utk ibu. Cuma mkn berpada2 la ye, jgn terlmpau byk

4y ago

Masa 2nd trimester dulu sy sembelit agak teruk jugak. Susah sgt nak membuang. Selain mkn buah, sy makan yogurt hari2. Stok yogurt mmg sentiasa ada kat fridge. Alhamdulillah lawas.

Saya amalkan Minum minyak kelapa dara alhamdulillah sy dah tak sembelit lagi lawas jew😊

prune slh satu la. buah2 mcm betik, pisang.. pon bole.

saya minum susu Enfamama tu mmg hari2 lawas je 😊

Makan bendi dan banyakkan minum air suam

Try ambil prune