Sembelit teruk

Assalamu'alaikum just nak tanya macam mana nak hilangkan sembelit ye. saya ada gi klinik beli ubat lembutkan najis dan selamat untuk ibu hamil minum. masalahnya sekarang ubat tu kurang berkesan. Air masak dh minum banyak dengan sayuran and makan pedas pon dh dikurangkan tapi masih sembelit sampai bengkak bawahnya. Sampai nak membuang mesti menggigil tahan sakit.

3 Balas

Cuba minum susu frisomum , sy mula pregnant dah start minum .. tak ada alahan selama pregnet&bertenaga selalu.. membuang pun 2,3x sehari .. sampai skrng kandungan dh masuk 34w ..

yogurt puan kalau tak yakult kalau tak minum pun saya sembelit teruk kalau minum boleh lah sehari skali

bykkan mkan sayur sawi, buah oren & pisang.. bole lembutkan najis and mudah lawas