31 weeks

Mcm mne ye kite nk thu tanda2 nk bersalin dah?baru ank pertama..sy sudah hamil 31 minggu skrg

5 Balas

#38week Masa nk bsalinkn anak first,tanda2 yg sy dpt adalah sakit perut mcm nk cirit birit disubuh hari,,sy tahan,xbleh nk baring,contruction Kerap,ble contruction dtg sy lgsg susah nk jln,sy cme terduduk mcm org tahan nk berak,ble xde contuction sy pg bilik air sbb nk kencing,dh berpeluh,ttbe kluar darah,,suami sy suruh kje dulu sbb ingt cme sakit biase,ble dh pkul 2ptg sy rase sakit tu lg,tambah dgn darah mase nk kencing tu,sy rasa risau,call suami,call mak,dyorg smua balik,siap2 nk g hospitl,,dekat pkul 6 baru gerak sbb org tua ckp klu xsakit btul2 xya pg dulu..dh smpy hopital,air ketuban pecah sendiri mse dlm bilik saringan,check jln trus full ten,,7.01 sy bsalin bby boy.alhamdulillah....ni nk masuk anak keempat & due bln 11..33boy anakmama.

Boleh refer ni mommy.. 👇 https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/tanda-nak-bersalin/amp macam sy kena GDM so kena induce labour.. contraction akan makin kerap stiap 5 min. Bhgian belakang pinggang lenguh² mcm kena sengugut. Pastu rasa macam nak terberak. Tapi sementara tgh sakit contraction tu i rasa ade lendir jernih keluar. . Kawan i pulak pecah ketuban kat rumah. Mane² situasi pon kat hospital nanti doktor akan check bukaan dulu.

Sy dlu masa nak lahirkan anak 1st, tanda bersalin air ketuban leaking saja wktu 39weeks 3day. Terus ke hsptal, bukaan bru 1cm.

Say xde tNda2 sis.overdue.kena admit Ward kena induce belon.masa bekon pecah,baru rasa contraction.

#ada 3 tnda tu sis air ketuban pecah ada darah d seluar dlm.. yg last tu sa tda ingt