Risau

Sy skrg pregnant 37 weeks 3 day...bl0m ad tanda2 nk bersalin lg..turun darah air ketuban p0n x..baby aktif je dlm per0t...mcm mne nk cpt kn bukaan ye... ☺️☺️

1 Balas

Sy pun sama.. Sy bersalin masa 39week 1day.. Sehari sebelum bersalin xde tanda apa pun.. Sy siap jalan2 n berlari2 lagi men kejar2.. Mlm pukul 2 pg rasa sakit perut mcm nak cirit.. Tp diam lg.. Pastu pukul 4 rasa bby makin aktif.. Ignore jee sbb baby hari2 aktif jee.. Bgtau mil, mil cakap tanda2.. Pergi spetal dh bukak 5cm.. Masih xde rasa apa n xde tanda2 air ketuban pecah n darah leluar.. Tp darah start keluar menitik bila nurse selup cek bukaan.. Pastu dh bukak 6cm masih xde rasa apa.. Then tau2 dh 8cm terus rasa nk beranak.. Sy start cek bukaan pukul 9 lbh pagi.. Kol 12 tgh hari bersalin.. Rasa sakit kontrasi masa dekat 8cm je..

4y ago

Tulaa..risau niey..sbb blom ad tanda2 nk bersalin...