breast bengkak susu

mcm mne nk hilangkn bengkak susu...dh pam...x nk keluar..mcm2 dh buat..tuam ngn air panas & air sejuk..still x kurang...dh rasa.nk demam sbp susu bengkak

19 Balas

Sis boleh cuba letak daun kobis, tapi jangan lama2 nanti susu kering. Daun kobis ni untuk hilangkan rasa sakit ja sebenarnya sebab rasa sejuk. Saya kerap jadi dari anak 1st dan sekarang anak 2nd... Saya tak letak kobis, saya sikat bahagian yang bengkak tu... Better buat masa mandi, atau selepas mandi... Sikat slow2... Tapi lama... Memang akan rasa sakit sebab sikat kat tempat bengkak tu, tapi bila buat lama2 akan terbiasa... Jangan sikat kuat2 nanti melecet... 1 lagi masa susukan anak urut kat tempat bengkak tu... Tips ni doktor yang ajar... Sambil nyusu sambil urut... Insya Allah akan cepat surut... Harap tip ni membantu...