Nak luah perasaan

Mcm mana ya nak hadap mulut kluarga yg slalu brckap tk fikir perasaan orng? Sblum2 ni sya ada bwa ank prgi rmh mkcik.. Time tu anak bru setahun..dia ckap ank sya x mcm ank dia..ktanya ank dia setahun dh lancar bercakap Anknya mkcik sya dh disuapkn bbur msa 4 buln.. Sya suapkn ank mkn time umur 6 bulan pun dia pertikaikan... Mkcik sya ckap sya ni ibu mals..sbb tu ank x pndai brckap..ktanya sya kt rmh ddk main hp je..pdahal dia x tahu strunggle nya sya kt rmh mcm mna uruskan ank..uruskan rumah..kt mata dia suri rumah ni mmng kerja goyang kaki..pdhal dia tk tahu pn keadaan kt rmh sya buat apa... Sya bagi ank susu lactogen pun dia pertikaikan ktanya ni susu murah "bgila susu mhal skit" Anak sya bdan tak berisi pn dia ckap sya ni ibu malas suap anak..apa yg sya buat kt ank smua slah kt mata diorang..sya sebenarnya mlas kdng dtang rmh mkcik...tpi bila x prgi sya dikata..bila sya prgi pn dikata jga..stiap kli dtang rmh dia...msti akn ada perkataan negatif diorang ckp kt sya hri2 sya nngis sbb perkataan negatif yg diorang ckap tu slalu bermain kt fikiran..bkn mkcik je slalu merendahkan sya..pkcik dn nnek sya pn sma jga perangainya..orngtua sya dh x da..saya diam sbb sya msih hormat diorang...kdng sya tekanan fkirkn ckp orng smpai termarah ank...rasa mcm sya ibu yg gagal besarkan ank

13 Balas

Kalau saya buat keras je. I don't live to please people. I know what I'm doing and I don't need to show people what am I doing. Itu cara saya la. So kalau orang orang yang macam ni memang saya buat tak tahu je.