Tolong saya! Rambut gugur

Mcm mana nk buat eh saya dh bersalin 3 bulan tiba2 rambut gugur teruk. Sebelum ni gugur jgk tapi sikit sgt. Kali ni gugur banyak sgt, saya jadi takut nak sikat rambut sbb setiap kali sikat ada je rambut yg gugur. Banyak pulak tu! Satu lagi taktahan kulit kepala gatal2 sgt 😭 ada org kata normal rambut gugur bila baby dh start main air liur, tapi saya rasa mcm dah tak normal pulak ni. Ada tips tak??

6 Balas

sy rambut x gugur tp lpas je bersalin tu waktu siap mandi tukar baju pink dlm ward tu gatalnya lh kepala pdhal syampu je.. sampai skrg anak umur 2 bln lebih pun x hilang lg gatal kdg luka kulit kepala asyik sgt garu😅