Anak mula main air liur/ menyembur ada kaitan dengan rambut gugur ?

Mummies betul ke kalau baby 4 bulan dh pandai menyembur air liur rambut mak2 akan gugur ? saya mengalami nya sekarang. sebelum ni kalau sikat rambut gugur dalam 2-3 helai je, sekarang nohhh rokiahhh penuh sikit dengan rambut gugur 😂😅

12 Balas

xda kaitan..tpi mgkin cma angaran start hormon kta terganggu kut ble jdi jgk sbb tu..start bby 3 4 bulan yg da sembur2 liur msa tu ngm2 kena 😅..apa aq ni merapuh,tpi sy pn tngh mngalami start bby 3 bulan pla tu ni bby da 5 bulan lebih nk sikat rmbut pun takut ni

itulah ramai kata mcm tu 🤣 tapi mungkin kebetulan time tu hormon turun sbb saya pun skarang mcm tu . rambut luruh kalau sikat . dah lah rambut pun nipis . mmg timing anak 4 bulan skarang dok menyembuq ayaq liuq dia 🤣

😂 sama la..mula risau takut sakit lain sbb rambut gugur teruk sampai nak dekat botak dah..tp bila jumpa doctor, sebenarnya normal. Doctor kata kalau pakai tonic pun tak jadi apa so redha jela..

hormon, Sy lepas bersalin dlm 3 bulan dtg pied terus rambut gugur sampai rase cam nak botak dah pale😅 nie anak nak masuk 5 bulan kurang sikit tp still gugur...

saya pregnant awal tu rambut ok., nk msuk trim 2 kot dah gugur ya Allah mcm sakit dah.. bnyk gila redha je skrng.. tgok lps brnk cmna nnt

rambut gugur sbb perubahan hormon menurun..bb main air liur pd usia 3/4 bln sbb air liur semakin bertambah n bb blm pandai kawal

3mo ago

& menyembur tu tunjuk dia pandai kawal lidah, perkembangan kemahiran berkomunikasi

Kejadian pd waktu yg sama. Tp sbnrnye tkde kaitan. Baby menyembur waktu 3/4bulan. Waktu tu jgk hormon ibu yg buat rmbt gugur

hormon puan, takde kaitan dgn anak menyembur, sian anak asyik kena fitnah dr dlm rahim 😅

3mo ago

🤣🤣🤣

Kebetulan kot.. sebab time anak sy kuat nyembur, mmg gugur teruk. Now dah tak nyembur and tak gugur rambut

Rambut gugur tu normal untuk wanita selepas bersalin. Tiada kaitan dengan anak main air liur/menyembur 😊