Rambut gugur teruk

Ada tak mommies dekat sini yg rambut dia gugur teruk? Atas dahi saya ni hampir separuh botak. Maluu sgt! Bila mandi basuh rambut down sgt tgok rambut gugur selonggok. Sikat rambut lagilah. Husband pon dah tegur risau tgok rambut makin nipis. Normal ke ya bila dah 4 bulan bersalin? Ada tak cara nak prevent rambut dari gugur atau produk yg boleh tambah rambut? #seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

normal sis. bnda ni sbb perubahan hormon. tmbh kalo sis bf lg la bnyk rmbut gugur. just sabar je ok. coz saya pon alami. ptong pndek, tuka mcn2 syampu mmg x jd pe. now ank da 3 thun lbh bru slow ckit rmbut tu ggur, x seteruk awal2 lps bersalin tu.