rambut gugur

ada tak mamy² yg sama mcm sy . rambut gugur sgt² lepas bsalinn ???. nak sikat rmbut pun mcm taknak dah ..

rambut gugur
35 Balas

Sya klau pregnant memang potong rambut pendek square ala2 korea tu...ngam tak ngam belakang kira. Bukan je sng jaga, rambut pun tak gugur teruk. Bila pjg cecah bahu, sya potong lg. Nnt lps pantang sya akan gunting lg. Sebaiknya guna syampu & conditioner brand follow me, botol hijau. Klau sya pilih jenis soft n smooth. Xde mslh keguguran atau kusut

Saya pun lepas bersalin takut tgk rambut time sikat..hari2 rambut gugur,skarang dah kurang,sy try pakai syampoo follow me yg 6in 1 tu,botol hijau,best,berangin,bila sikat dah kurang rambut gugur.

pengalaman sy, mse pregnt rambut n kuku cepat panjang...rambut pon cantik je....tp skrang n, nk sikat rambut pon takut....banyak sgt rambut gugur....

Rambut saya gugur waktu mula2 mengandung..teimester kedua sama ketiga ndak sudah..tapi lpas branak..ya ammpun..smpai sy putung rambut saya..

Sy dr pregnt ank p1 smpi nak msuk ank k2 masi lg gugur dh 4thn 😂 asl mandi atw sikat memang sgumpal rambut.. tp xjg botak2 😅😅

Saya pulk lepas bersalin rambut tak gugur muka jadi flawless haha alhmdulillah .. Sb sblum ni rmbut saya bnyk gugur ngn jerawat ..

Sis semua yg jnis rambut gugur truk bgini cntact sy..ada sy jual shampoo khasnya...lespettua...berasakn buah kemiri.. 01131493846

boleh letak dlm 3-4 biji bunga cengkih dlm syampu yg selalu digunakan. Alhamdulillah rmbut krg gugur. bau pun sedap.

5y ago

Betul sis . Sya pon dh buat bbuh bunga cengkih dalam syampu . Rambut gugur pon dh kurang x mcm sblom ni 😂

Saya baca benda ni akan berlarutan sampai baby 6 bulan . Saya punya rambut pun macam dah hilang separuh dah

Normal sis, jaga pemakanan, banyakkan makan protein kekacang, kacang merah, hijau.. utk prtumbuhan rambut