Bengkak susu

Mcm mana nak hilangkan bengkak susu ya. Then kalau susu dri bengkak tu kluar boleh ke bagi baby mnum susu bengkak tu?

2 Balas

1) tuam sejuk sampai kebas. then tuam panas. sambil tuam sambil awak massage breast awak. lepas tu bg baby directfeed. kalau baby xde boleh buat urutan tangan marmet. jangan pam, pam boleh membuatkan awak lg sakit. ulang sampai betul2 surut bengkak susu tu. 2) boleh guna massager lactation. massage dkt kawasan bgkak susu. 3) mandi dgn air suam. sambil mndi sambil massage breast awak. boleh. susu xbasi awak. kalau masititis atau abses je yg tak boleh.

1y ago

most wc awak❤️

Urut.. Buka u tube, pilih mana2 urutan yg sesuai dgn puan. Minta tlg suami juga sbb kita tak menentu emosi bila kena bengkak susu. Jadi bila buat sendiri, entah apa2 jadinya 😅. Lepas dah tenang sikit urut sendiri. Jika tak lega juga, hubungi pembimbing penyusuan bertauliah berdekatan puan atau tukang urut yg mahir. Atau masa ke KK utk cek up postnatal, boleh tanya nurse untuk tunjuk ajar. Boleh je bagi baby minum susu tu