Bengkak Susu

Assalam mumy2.. Sy nak tanya kalau bengkak susu dah 2 3hari mcm mana nak buat ye.. Sb sy dah bengkak susu 2 3hari sampai demam nak bangun pun xblh sb xlarat.. Bengkak susu makin melarat pulak jadinya skrg😔 boleh tlg suggestkan pape x utk hilangkan bengkak susu ni..? Tq

5 Balas

dh besalin k sis..nurse ad cdgkn..ambl selembar syur kubis sjukkn dkt peti yg ad ais..ltakkn yg mna bngkk 2..tidk pn ambl air suam2 pnas..lap kn pda susu..insyallah..baik

kena pergi klinik. Nnt dpt antibiotik utk surutkn bengkak. Jgn tangguh lama sgt. Nnt takut jd nanah. Nnt monitor susu yg keluar tu ada nanah ke x.

terus ke klinik ye. Satu hari bengkak oun boleh kemurungan. Ini dah 2-3 hari takut jangkitan kuman pulak.

Tuamkan breast dengan tuala yang dibasahkan dengan air suam..

sy up kn moga ada yg bagi pandangan..