Adakah anda menggunakan maternity pad atau pad biasa sahaja?

Voice your Opinion
Maternity Pad
Pad Biasa

1290 respon

12 Balas

Most of the times lepas bersalin dan ketika berpantang memang saya pakai maternity pad. Sebab saya bersalin normal dan ada jahitan episiotomy. ada orang beritahu saya, pakai je pad biasa, kebetulan maternity pad saya dah habis. Sekali saya beli dan pakai, pad biasa terasa keras dan timbulkan rasa sakit pada jahitan episiotomy saya. Kalau maternity pad tu, rasa lembut dan selesa. Terus saya beli semula maternity pads.

9mo ago

betul sama kita pun jadi mcm tu tak sesuai nak pakai pad biasa...

Pakai pad biasa je sbb sikit je darah dan czer. Pakai libresse pants tu di wad sekali, masa cek up klinik sekali. Tak berbaloi pakai pants tu sbb darah sikit je keluar. 😁

maternity pad sbb darah banyak gila awal² bersalin .. dah tinggal sikit² baru pakai pad biasa ..

sy guna pad biasa yg overnight. tp memang kerap tukar 2jam sekali lepas bersalin.

guna maternity pad dulu masa awal2 tu, bila darah dh sikit baru guna pad biasa

klu hospital kerajaan benarkan guna pad biasa, mmg nak guna pad biasa saja..

Maternity pad . Lebih lembut so kena luka jahitan tak rasa sangat ngilu nya

maternity pad tu pon skjp je da bcor

Pampers dewasa

maternity pad