Peneman Sewaktu Berpantang

Masuk je fasa berpantang memang terhad lah segala aktiviti kita sebagai ibu. Nak buat itu tak boleh, ini tak boleh. Jadinya, kita perlukan seseorang sebagai penjaga/pembantu. Waktu anda berpantang, siapa yang menjaga anda? Buat yang bakal bersalin tak lama lagi, dah decide nak berpantang macam mana?

Peneman Sewaktu Berpantang
20 Balas

Pantang dgn suami seminggu. Pastu sendirian berhad. Suami balik tghari ambik anak sulung balik tadika. So anak sulung la teman 😂

anak first haritu a.ibu & c.suami. anak 2nd ni plannya c.suami & maybe b.mertua. f. diri sendiri tu of course lah kan 😅

minggu pertama lepas bsalin suami..lepas tu jaga diri sndiri..sbb kami pjj. doakan yg terbaik. anak first ..due bulan 5

Suami (C) + diri sendiri (F) - ank ke 3. Masa yg sulong mertua (B) + ibu (A) dan ank ke 2 suami (C) + mertua (B)

Anak 1, pusat pantang. 5k++ untuk 2 minggu. Anak ke2, pembantu berpantang. 2K++ untuk 2minggu. Dua-dua berbaloi

[c] suami + [f] diri saya sendiri

Husband, Papa, Mama , Adik bongsu❤️

suami jaga,ibu masakkan lauk pantang

sendiri je . anak pertama

7mo ago

sama lah 😁

mama, ayah dan suami 🥰