Tidur terletang/ tidur posisi biasa

Takpe ke saya tidur terletang sebb tidur mengiring kiri/kanan menyebabkan saya x cukup tidur. Lebih selesa tidur terlentang dlm trimester 1 & 2

4 Balas

klau tnya doktor pun .. dr akan jawab tido je telantangke ape pun tak kisah ..boleh je.. tpi kalau sy la tido mengiring je la .. sis letak bantal dekat belakang bdn .. atau beli yg bantal ibu mengandung tu tak la sakit bdn .. first trimester boleh je tidur telentang .. sbb kecik lg

nk tido terlentang boleh tp kena letak bantal bg tinggi kt kaki.. Saya dh masuk trimester2 pon kadang bila tido mengiring sedar2 dh terlentang..tp mmg dh letak sesiap bantal kt kaki..Tp nnti kalau dh masuk Trimester3 better jgn terlentang.. Bahaya kt baby..

biasakan tidur mengiring. sbb blkg bdn ada salur darah utama yg transport darah/nutrisi ke kndungan. klu terlentang lama2, takut terhimpit. try sendal bantal nipis kt tepi bdn supaya bdn tak flat kt tilam

kene biasakan mengiring.. lg2 belah kiri..

2mo ago

Mengiring ke kiri ni maksud nya bahu kiri kita kat bawah kann