28 Hari Lewat

Masi blum period tapi bila cek upt negatif .. Suda p klinik swasta , kbetulan klinik tu xda scan .. nak cek drah , doc suru dtg lain hari ckp nak cek drh .. mgkin sebab da mlm. dia bagi ubat bengkak sebab ckp tonsel ada bengkak sikit plus nasihat² la kdg hormon sebab lewat haid.. semuanya rm70 Hahahaha .. bukan berkira tapi lucu laa , klu tahu xda scan tmpat tu , sya x masuk klinik tu. . Susah nak p hospital sebab laki kerja , mlm nak ke hospital bawa anak kecil umur 2tahun masalah jgk sya nak tgu giliran tu .. klu dlm seminggu Dua x dtg haid jgk baru la pergi klinik lain. Doakan saya ye 🥰 semoga urusan sya dipermudahkan .. sya jga doakan semoga urusan kalian dipermudahkan oleh Allah SWT 🌹 Simpan sebagai Kenangan sya cerita harini 🤭

28 Hari Lewat
6 Balas

Sy period regular setiap bulan smpai tahun ni. Last period bulan 2. Bulan 3 tak dtg. Cek upt negative. Bulan 4 pun tak dtg. Masih ngative. Prgi 3/4 klinik dorang ckap hormon n nak bgi ubat turun darah. Tpi one day nmpak tntang marissa mediclinic. Dia ada di johor n melaka. Dpatkan rawatan dkat sana. Almost rm400 juga sekali pergi. Just utk hormon yg mengejut berubah nih. Dia tak bagi ubat turun darah pun tpi ubat stabilkan hormon. Scan baru tau ada pcos. So dpat metformin juga. Time tu upt segala jenis mmg negative. Bulan 8 turun darah banyak yg ketul2. Prgi emergency. Masuk ward. Doc sah kan pregnancy failure. Berpantang mcm biasa. Bulan 9 tngok dah lewat tarikh period saja try upt dua line terang. Alhamdulillah skrg 7w6d. Scan dekat marissa clinic juga. Pricy tapi worth it. Dah nmpak baby n heartbeat n dia consult sngat sngat bagus. Doakan kandungan sy membesar dgn sihat ye semuaa 😁 sy doakan siapa yg masih menunggu zuriat akan diberikan secepatnya. Aamiin. Yg pnting jngan stress yee 🫶🏻

Sy pon lalui yg sama. Baru semalam. Pergi ke klinik dkt sri gombak. Klinik tu ada scan tp dia bg alasan dia tk buat semua tu. Sy berkeras jgk nk guna scan, nk check sbb dlm perut sy rasa tk selesa. Menyucuk, kadang rasa mcm bergerak. Simptom mcm nk hamil ada atau mgkin period. Sbb ikutkan next week mmg sy period. Tp doctor tu just check urine. Dia tetap bg alasan sbb dh mlm, doctor lain tgh guna scan la apa. Sekali ada nurse tu ckp, doctor tu tk guna pon scan tu dia terdiam. Tp tetap ckp tkde apa. Tk perlu scan. Dia just bg ubat sbb kata kencing kotor. Last2 bg ubat je RM140 kena. Buat duit punya klinik. Sy expect klu dia urine test, lpstu scan la kan. Ikut jela apa doctor suruh mmg dia lebih arif 🤷🏻‍♀️

1y ago

ahh sama laa . kecewa kan. heran napa doc x mw scan . . 2 Kali gnda sis byar lepastu xda scan. tgu missed period sis 1 @ 2 minggu then test upt .. semoga sis ada rezeki hamil ni bulan .💗

kalau irregular period macam saya memang ada problem puan , saya pun kalau ikut tarikh last period 18/2 sepatutnya dah masuk 34w sekarang tapi sebelum nak dapat naik double line tu saya tak period sebulan saya cek upt negative pastu bulan 4 pun saya cek 23hb naik double line mula tu memang confius sikit lah sebenarnya bila yang start saya pregnant tu , kadang janin baru nak jadi memang macam tu lebih baik puan tunggu 1-3bulan baru cek upt kadang lambat detect sebab proses persenyawaan berlaku lambat ..

1y ago

ada juga puan sebab saya taktau saya pregnant sebab first upt negatif jadi saya ingatkan masalah hormon je ..

sya search marrisa mediclinic ada d melaka saja . klu area Johor , kat mana sis .. nak jgk p , takut ada apa² kan .. ahh sya da byk Kali test , mmg negative .. Alhamdullilah esok da 8w la kan. jaga diri baik² , sya doakan semoga Selamat Dan d permudahkan segala urusan sis .. 🤲🥰

Hahahaha faham sangat apa sis rasa. Sama la sy pun dtg satu klinik ni nak buat scan, dah masuk dia dah review cakap takda scan yg saya nak tu. Pastu dia consult sikit, tiba tiba kena bayar 90 ringgit masa nak balik. Berangin je rasa. Dah la apa yg kita nak tk dpt

1y ago

kannn ... Bgtu la tu sis .. 💔 mcm nak x nak je nak byar kan.. cuma cakap² ngn doktor n kasi ubat .. bagus kita beli ubat je terus kat farmasi 😩😄

cuba guna brand upt yg more sensitive.