Adakah Saya Pregnant?

Assalamualaikum... Saya nak tnya.. Baru2 ni sy ada g klinik, cek upt, lepas tu keputusan upt tu positif. Nurse tak buka buku lg.. Sbb keesokannya nurse sruh sy datang balik kat klinik. Tujuan dia utk scan.. Tp dah scan masih tak nampak ape2. Lpas tu dok suruh sya cek upt balik, upt msih positif. Soalan sya, ada kaa sya pregnant? Doakan sya semoga rezeki sya ada. Bulan ni 24hb sya g klinik lagi nk cek upt dn scan balik. Ada tak pengalaman dia mcm sya? Sy mula period 24hb 8, habis period 26hb 8.

3 Balas

try scan kt klinik swasta sis. biasa klinik desa mesin scannya xbpe nmpk klu yg baru2 lg.sy dulu 13w xnmpk ade kantung je bby xde sblm tu ade ,sy risau dan naluri sy kuat kata bby sy ade.sy try p scan klinik swasta yg mula nk tau sy mengandung tu..elok je nmpk bby dgr heartbeat bby.sblm tu siap refer ke hospital bhgian o&g scan atas bawah pun x nmpk bby kantung je..xpuas hati tu sy p swasta.kwlu nk scan try google sono ultrasound dia bnyk cwgan .stakat ni tu yg paling murah scan 2d rm18 je ari biasa ari minggu rm23

wasalam..klau cek upt +ve so mmg btul dh preggy..mcm sy dh 8w lbih tpi scan kt kkia xnmpk..masa tu nk buka buku pink..doc trus refer EPAU kt GH..scan melalui bawah..nmpk jelas je kantung+baby+heartbeat😊 kdg scan di klinik xbrapa ok/xjelas..scan melalui bwah cnfirm jelas..melainkan klau scan kt bawah pun still xnmpk apa2 itu kemungkinan etopic..tapi selalunya etopic kita akn ada bleeding dan senak perut..

5y ago

Etopic tu, kandungan luar Rahim..doktor Akan buat operation utk cuci

Kalau ikut lmp, rasa mcm dh dlm 6-7w tp scan tak nampak lagi. Tu yg nurse suruh repeat scan dulu kot, takut kandungan tak menjadi. Tapi kalau awk tak rasa sakit apa2 or bleeding ke, inshaAllah next scan boleh nampak janin.

5y ago

Aamiin... Tp sy ada rasa sakit2 kat belakang tu.. Ok ke? 😔