Adakah anda memasak semasa mengandung?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1220 respon

12 Balas

1st trismeter xleh bau langsung masak, + kaki saya bengkak sebab DVT darah beku start pregnant. so sementara nk recover from bengkak dan boleh jalan semula spt normal. itu yg tak masak Alhamdulillah suami pandai masak. tp skrg dh masuk 2nd trimester sakit pinggang pula berdiri lama sbb suami sy cuma masak ja, sy yg kemas sy yg basuh. perkara isteri yg biasa buat. kn? haaaa. so bg lh chance bini berehat. suami masaklah 😂😂

Masak je. Sebab akhir2 dah tak da alahan. Walaupun kaki bengkak teruk. Tak boleh diri lama. Tp still kena masak. Sebab suami dah byk tolong buat kerja rumah lain. So kt masak je. Huhu..

tidak .husben yg mskkn. memula dlu sbb alahan tak blh bau sbb tu xblh nk msk..kmudian alami pp type 3 xblh nk brdiri lm dan doc mintk bedrest shj .jd husben akan msk stiap hari

Masak macam biasa memang boleh takde mual2 bila menumis ke apa cumanya kita takleh bau nasi baru siap masak terus nak muntah 🤣

masak sendiri alhamdulillah sbb alahan x teruk dan smua bnde nk makan tp mahal🤣🤣

Ya, setelah alahan berkurangan dan bila berkobar-kobar nak masak sendiri 😅

kene lah masak..kalau tak anak yg lain nak makan apa😂

Kne msk jugk sebb suami jenis xmkn luar dan niaga jugk

tak.alahan teruk sgt

i dont cook