kopi/nescafe

Ada x ibu2 yang suka minum kopi/nescafe ketika awal kehamilan atau sepanjang pregnant? Jika ada berapa kali sehari ibu2 minum☺️

34 Balas

Pernah tanya nurse sebab saya memang coffee lover. Dia kata tak jadi masalah, minum la 2 kali sehari. Dia cakap kena jugak jaga emosi ibu , tak dapat minum kopi nanti ibu stress, anak pulak effect. Hb saya okay .13 ke atas je.

Sya awal pregnant mmg ngidam kopi jAaa smpaii la skg... Alhamdulillah hb cntik doc/nurse ingat saya mnum ubat yg durg bagi... Hihihihi... Sbji pun x sntuh ubat tu... Just mnum kopi jaa... #21week 6day ✌️

Saya dah tak minum dah. Sebab sy jenis Hb low. Jadi tidak digalak kan untuk sy. Sy minum air kosong je kadang² minum horlick. Tu pun untuk alas perut supaya tak pedih uluhati.

sy duduk 2rumah. mertua dengan ibu sendiri. kalau turn mggu kat rumah ibu sendiri memg sepanjang mnggu tu sy minum nescafe 🤭🤭 kadang pagi n malam minum.

Minum lps kandungan dh 12mggu keats. Awl2 xbrani Sgt. Tapi limit sekali sehari itu pn pagi2 jer lps kn gian nk minum Nescafe. Nk bau aroma tu😂

Sblum pregnand sy mmg pengemar nescafe n kopi.. Skrg nk minum blh tp jgn kerap lah.. Bila btul2 teringin bru minum tp dlm kuantiti sedikit

Terpaksa lupakan sebab ada anaemia, kalau teringin sangat cuma ambik secawan dalam seminggu 😟

Saya memang tak minat sangat kopi dan nescafe, jd masa pregnant pun mmg tak minum langsung

Sehari dlm 3@4x... Tambah2 kopi o beng.... Klau xdpt x senang duduk.... Bahaya x ye😔

kadang2 je minum kalau teringin. sbb nnti hb turun n kafein punca baby kuning