Minum kopi masa pregnant

Boleh x klu sy nk minum kopi?sy pregnant 4weeks++

12 Balas

Saya pengemar kopi tapi disbbkan hb low saya terpaksa skip apa jenis kopi.... Memang ketagih... Tipu la kata tak ketagih... Tapi demi anak kena pantang sbb kopi ni buat kita kerap ke bilik air dan sapa hb low memang tak bagus minum kopi...

Dri awl pregnant smpai da trimester kedua sy minum tp segelas jela. Pastu cover byk minum air masak. Pastikan hb ok ye.

Kalau boleh jgn minum terlalu kerap lbh2 lagi klu hb low. Mcm sy hb low doc x bg minum kopi or anything yg berkafien .

5y ago

Milo okay je. Teh pun klu blh kurangkan sbb x elok nurse kt kk bgtau sy. 😁

Sy coffe lover, just bila dah trimester 3 ni baru teringin nak minum, minum segelas je just buat hilang teringin tu

Im coffee lover tooo..sjk prggy dh kurangkn.sb nk jge hb..alhamdullillah.hb cantik...ble teringin sngt baru minum..

Kadang2 teringin sgt2 sy minum gak tapi bkn hari2 la. Psl tak minum rase cam gile bayang hahahahaahahha

5y ago

Ya.. sy teringin betul2 br sy minum. Kalau boleh tahan sy tahan la. Tp da sy yg buat kopi utk husband kadang2 rase tu tak boleh nk elak😭😭

Sy Bru minom, jantung dh laju.. 😅😅😅 Dh mengah nk tarik nafas.. Sme jgk 4 ke 5 mggu

5y ago

Minom sikit jek td.. Terus x minom.. Takot.. Hahah.. Dh mengah semacam.. Sbb dh jarang minum.. Td dok gatal teringin.. Ambik, cungap2 tetiba..😂😂

Sy mse prengnant awl2 dlu,kje nk kopi jee..suka sgt..minum je sy..dh puas xnk laa dah..huhu

Tu lh kn?kna tgk keadaan jgk klu nk minum...tpksa than dlu lh nk minum dmi ksihatn bby...

Try minum rayyan mocha..