Sepanjang Kehamilan Berat Badan naik berapa?

masa first day buka buku pink, usia kandungan 9 minggu, berat saya 79kg.. then ada alahan teruk berat badan turun jadi 77kg, sekarang dah 40 minggu berat badan 83kg.. total 6kg je naik 😅 check semalam baby berat 3kg.. btw, saya x bersalin lagi, 🥲 baby xnak kluar.. doc suruh tunggu lgi seminggu..

20 Balas

Saya naik hampir 13 kg, harap2 lepas bersalin dpt berat badan yg dulu balik

sy first baby naik 12 kg, baby ke 2 naik 15kg 😅, skrg berat 82kg

berat sye bru naik 1kg tu pon ambik masa 😅😅sye bru msk 4 bln

sebelom pregnant 50kg. lpas tu 48kg. skrg 49 kg. tp skrg baru 5bulan😚

2y ago

diorang phm sbb alah sy terok..tggu sikit bulan lagi mesti naik😁

Semoga dipermudahkan segala urusannya sis dipermudahkan bersalin.

Saya 3hari lepas pergi kk check up berat turun 1.5kg 😣

buka buku pink berat 37.5kg... skrg 34weeks.. 53kg ...

Sblm pregnant 45 skrg dah 5 bulan 50 🥲

bukak buku 78.1, now 31w 82.1

Saya naik total 15kg. Haha