Sepanjang Kehamilan Berat Badan naik berapa?

masa first day buka buku pink, usia kandungan 9 minggu, berat saya 79kg.. then ada alahan teruk berat badan turun jadi 77kg, sekarang dah 40 minggu berat badan 83kg.. total 6kg je naik 😅 check semalam baby berat 3kg.. btw, saya x bersalin lagi, 🥲 baby xnak kluar.. doc suruh tunggu lgi seminggu..

20 Balas

kira ok lah naik.. sbb obes pregnent kan...range kenaikkan badan dr 5 - 9 kg.. sy pon obes pregnent. berat badan lg ringan dr masa sebelum peknen.. skrg dh 26w..risau plak.. tp g scan baby, doc ckp perkembangan baby sama dgn usia die..

Saya 47berat sebelum hamil alahan teruk juga sekrg 46.6 lebih dah week 18 Dr cakap ok je sebb baby sekrg cuma 200gram je semua ok , dr kasi tau baby berat nanti keluar susah, pun make sense

Saya 62kg - 69kg = 7kg naik berat masa mengandung. Perut tak nampak, masa dh 8 bulan baru nampak itu pon mcm perut baru 5-6bulan preggy je. Alhamdulillah baby lahir 3kg

sebelum 63kg alahan teruk. tapi masih makan ikut waktu 3 kali sari tapi muntah balik. sekarang 35week naik 71kg😅

best ye x naik byk ..saya naik 15kg .. lps bersalin jenuh nk turunkn blk .. 6kg lagi nk dpt berat ideal 😅

setakat ni nurse cek berat saya naik 3kg lebih. alhamdulillah ... #ibu hamil slim #berat turun naik

Sy turun 5kg masa 4 bulan pertama.. Dah 5.5 bulan baru naik 2kg.. Semua mabuk punya pasal 😂😂

Saya berat 51 kg masa buka buku pink skang 6 bulan dah naik jadi 60kg😂, padahal makn biasa je

Lbh kurang mcm sy. Tp 32w dh 83kg. Ada lg 8 minggu nk tgk berat naik brp 😅

sya naik 13kg sepanjang kehamilan ni 🥲 harap2 dpt turun ke berat asal semula..