Berat badan

Assalamualaikum mummy² nak tanya penah tak time pregnant berat mummy xnaik.. Dari first day buka buku sampai 34week naik gram² je.. saya kene ambil darah 3botol untuk check MASALAH dlman.. biasa berat baby normal x ye kalau berat mummy naik ciput je..

2 Balas

Sy berat naik 3kg je dr start buka. Scan 37weeks baby kecik (iugr) less than 2kg kena refer pakar dan terus kena tahan wad. 38 weeks sy kena induce. Kena bersalin awal. Alhamdulillah baby lahir 2.4kg. Kalau kurang dr 2kg kena tahan wad. Better awak makan banyak2 sikit.. Sy haritu hujung2 pregnant tu paksa diri makan banyak2 taknak baby kena tahan wad

1y ago

sy mkn smpai rasa nk muntah blik sis.. sy xleh mkn bnyk sbb cepat kenyang.. ank² lain elok je berat naik 2-3kg yg third ni berat xnaik pulak berat sy 77kg naik 78kg je penh smpai 80kg tp turun blik.. tnya nurse xleh ke ikut appointment 6.9 nurse ckp xboleh tkt jdi pape kt baby

wslm. sy ada gdm,trimester 1 sy dah diet sebab kawal gula. berat turun,Dr suruh buat ujian tirod. tp negative result. berat baby naik,sy bersalin baby 2.75kg.

1y ago

haah sis.. tu lh ank² lain elok je berat naik yg third ni berat xnaik pulak sy dri 77kg naik 78kg je..