Turun berat badan

Mmg normal ke ya kalau pregnant turun berat. Bru 12weeks pregnant skrg. Last month masa buka buku pink berat 79.9kg. Semalam masa prgi check up berat 76.5kg 🥲

9 Balas

saya pun turun berat drpd 94kg buku buka, lps sebulan prg KK balik timbang dah 85kg skrg. dlm sebulan tu turun 9 kg terus. klu bulan depan turun lagi misi ckp mmg kena warded. ni skrg tiap² mggu kena g KK utk timbang and update berat. alahan sy mmg teruk skrg, tak boleh nak bau makanan nasi tak boleh telan. asal makan je muntah. anak first and kedua x mcm ni. tiba² anak ketiga mcm ni arghhh taktahu sampai bilaa saya taknak g hospital 🥹😭

Sy pun turun berat badan sbb alahan tp start 12w alhamdulillah dh mula ada balik selera makan .. hrp2 naik la berat nt next checkup .. doc pesan snacking , mkn sikit tp kerap (if alahan lg) , cuba minum susu

6mo ago

Tapi sy tak de alahan apa2 cuma nk mkn tu selective sgt kot smpi tak tau nak makan apa n turun berat 😩

Bru ni sy turun 2kg 13weeks 5hr misi kk terkjt sbb alahan sy teruk hehe tp dia kata normal lagi nnt dah msuk st2 akan rse lapa mendadak yg tu kene jaga … matain xleh naik bdn sgt xleh turun sgt kena jaga2

6mo ago

Itu laa yg nurse sy pn ckp and next visit kk if sy tak naik berat n masih turun doc suruh buat thyroid test

sy pn turun sy xde selera mkn& alahan,tp turun xbnyk 4kg+ je, ni dh 12w5d , alhamdulillah selera pn mkin ada,. wlaupn msih pedih ulu hati &loya. kdang rse lebih rela baring dr mkn.😅

sy berat turun dlm masa 1 bulan. Kena pegi KK selang sehari dlm masa 2minggu. Check BP, nadi dgn air kencing. Harap berat naik la dlm 2 minggu ni

6mo ago

Tapi bila check up semua result okay je tu yg pelik sikit

Saya berat turun nak dkt 10 kilo dlm masa sebulan sbb hyperem. Baru 11 minggu lebih. Kalau turun byk sgt, pergi hspital ye.

6mo ago

Sy tak de alahan and muntah2 cuma jd picky eater bila nak makan je sy akan mkn bnyk if not sy kurang makan.

Normal sy pon tgh mngalamin nk mkn ape pon tkleh angin mual pening hish nikmat mkn kene tarik🫠

6mo ago

Samaa sis tapi bkn tak nak makan

sy skrg mcm tu jgk... kne rfer pakar pemakanan. risau bby x berkembang

check up berat lg 😅