Baby kurang berat badan

Assalamualaikum mommies ada suggestion tak ntuk naikkan berat badan baby..anak dah 9 month berat 6kg..berat tu tiap bln naik cuma tidak memenuhi target dri nurse KK 😂..tolong please..nnti kena p KK lg sebab ada appointment doc pulak..risaunyaaa

1 Balas

9 bulan. Jika anak minum susu ibu, kerapkan penyusuan pada jam 9pm ke 4 pagi. Nutrien terbaik drpd susu ibu dlm tempoh tu. Bawa anak jalan pagi kena cahaya matahari untuk dapatkan Vitamin D. Pastikan waktu tidurnya mencukupi. Beri makanan cukup nutrien, lagi2 drpd sumber protein dan lemak sihat.

5mo ago

Sama