Takmau tidur d playpen?

Masa bby sya lahir 5bulan+ lepas. Dia cuma tahan 3mggu mcmtu d rockerbaby. Lepastu tak mau dah... Skg tdur dgn ummisha & babah d katil.. Ya la its dangerous takut terhimpit oleh gergasi 2org ni? Malam ni try tdurkan dia d playpen.. Tp dia takmau... Kena ampai ja mata dia besar trbuka ? Mama2 ada tips nda utk anak sya bljr tdur d playpen?

1 Balas

Maaf.tapi playpen sesuai bg baby tidur?rasanya pnh ada kes bby maut ....if nak jg bg bby tidur dlm playpen..kena tukar tilam tu..letak lebar n panjang sikit..supaya x ada ruang muat baby tepi tilam antara playpen... Klu babycoat rasanya senang..letak tepi katil..just turunkn tepi penghadang.

4y ago

I know i know abt the case... I know.. Boleh utk baby tdur.. saya bru beli tilam yg ssuai utk playpen dia kemarin.. 😌