susu ibu + bubur bayi

Hi ibu2 smua.. sya ada stu kemusykilan bkenaan penyediaan mkanan bayi.. anak sy da msuk 6bulan dan mula mkn bbur yg d lenyekkan.. tp dia x nak mkn, dia mnangis klu sya suap.. last2 dia just mnum susu bdan ja.. rsau badan dia kekurangan nutrisi, sya ada baca petua cmpurkan bbur dgn susu ibu utk bg anak mkn ptama kali. prsoalannya d sini, boleh x cmpur susu ibu dgn bbur dia (bbur nasi bkn nestum) ada x ibu2 d sini yg ada pngalaman.. tq

2 Balas

Jika ditambah bubur dalam susu badan, puan jangan beri makan guna botol ya? Takut tersedak pula. Dah cuba bubur kosong? Mungkin bayi masih tidak biasa dengan perasa. Cuba resepi bubur kosong ini: https://my.theasianparent.com/bubur-nasi-bayi-6-bulan

5y ago

x puan.. mksud sya bbur nasi yg ksong tu d campur dgn susu ibu skali dlm mngkuk mkanan baby.. sbb setahu sya susu ibu x boleh bcampur dgn bendasing tkut tekstur dia jd rosak, tp ada yg sarankan mcm tu.. tulaa musykil jga.. tkut x btul pula.. tq ya puan..

Boleh dear.. Sila join Happy Baby Foods Malaysia tuk info lebih byk soal pemakanan bayi.. 😄😄

5y ago

Welcome Ibu..