ada ambil suntikan perancang dn skrg period

Masa ambil suntikan tu adalah waktu review baby sy genap 1 bulan punya.. n sy suda pun habis drh nifas dan tempoh bepantang waktu tu suda genap 41 hari.. sy disuggest ambl perancang.. pil atau suntikan? Ckp nurse.. jd ambl suntikan.. lps ambl mmg xda apa2 sy rasa pd badan selain selera makan tiba2 kuat jadi sy layankan makan ikt selera.. tapi pada 12hb jan iaitu lepas sminggu lebih disuntik, sy ingatkan darah nifas dtg balik bermula dari titik2 darah wrna gelap hitm mcm chipsmore tapi lama kelamaan darah mula keluar mcm period dn smpai skrg 23hb masi kluar darah,bau tu mcm period..mcmana sy bole agak sbb sy terus bejerawat,kulit bemnyak,senggugut,lemas mcm slalu kalau period dan mood swing.. boleh percaya x sy dah period? Sy fully bf jgak.. Suntikan perancang tu x berjaya kan? Normal atau x? Berita baik atau buruk ya?? Sy mmg harap sy x putus haid sbb dah kena ceramah dgn parents jadi next time sy mmg mau berenti ambl suntikan perancang..

1 Balas

Berjaya la tu sis.. klau kluar skit2 lebih 15hri tu spoting. Normal. Xdtg priod lgsung pn normal.

4y ago

Oh yaka.. 🤭😅 hahah.. thanks sis sbb tlong jwbkn..