Period selepas bersalin

Hi, sy nk tanya berkaitan period slps bersalin. Bln sept 2020 yg lps, sy melahirkn ank. Sehari slps bersalin, sy disaran oleh doktor utk ambil ubat perancang dan sy telah menerima suntikan sehari slps bersalin. Darah nifas sy normal dan slps 60 hari darah dh btul2 bersih. Slps darah nifas berhenti, sampai skrg sy belum dtg period (haid), adakah itu normal?.. utk makluman, suntikan sy tak teruskn slps 3 bulan. Adakah disebabkn suntikan tersebut, haid sy jd x normal? Apa perlu sy bt?

1 Balas

tk silap sy spupu pernah bgtau kalau cucuk mmg tk period .. bila kita stop ambk masa jugak utk stabilkan semula kitaran haid .. kalau salah sy mntk maaf ☺️