Check HB masa buka buku pink

Masa 1st buka buku pink, kita dpt tahu terus ke kalau HB LOW atau tak? Adakah dr / nurse kk akan check terus HB masa buka buku pink?

8 Balas

Ye sis buka buku pink proses lama sebab nak cek & tulis banyak benda. Sejarah sakit ke obes ke anything la kalau ada. Cek urine, ambil darah hantar lab, cek hb. Ada lagi kot sy dah terlupa nanti mommies lain mungkin boleh tolong jawabkan

bila start da buka buku pink kat kk, details ye dorg akan cek satu2. dari hb, urine, timbang berat, kebersihan gigi (sekali je cek), payudara dll.. kalau ada masalah keputihan (kuar warna kekuningan/hijau) kena bgthu nurse/doc juga.

Semestinyaa sis. Dan hb boleh berubah2. Boleh jd first check up cantik & next check up low. Jadi amalkan apa2 yg boleh naikkan hb tau, especially seminggu sebelum check up

btol ambik darah suami darah isteri cek hb cek air kencing kdg lama sbb bru bukak buku pink

Boleh dapat tahu sbb terus check. Tiap kali apt, akn cek air kencing, hb dgn timbang berat.

9mo ago

Lg 1 check abdomen kita. Dia check payu dara. Dia akn ajar juga cara bersihkan puting.

betul. nurse kk akan check urine dn check hb. check bp. timbang berat

ye. nanti masa buka buku misi akn ambil sample darah dan urine.

Ye.. buka buku je akan check smua tu..